Spring vállalati egészségbiztosítás

Minden felelős vezető tudja, hogy a cég sikeressége nagyban múlik a munkavállalókon is, a munkavállalók teljesítménye, tudásbeli hozzáadott értéke kulcsfontosságú a fejlődéshez. Napjainkban, különösen a speciális szaktudást igénylő hiányszakmákban, kiemelten fontos tehát figyelmet fordítani a jó munkaerő megtartására, ahol a pénzbeli juttatások mellett egyre nagyobb hangsúlyt kap a dolgozók és hozzátartozóik jólléte, egészségük megőrzése is.

A Medicover komplex egészségügyi szolgáltatást nyújtó vállalati egészségbiztosítása hatékony segítséget nyújt a kiemelkedő munkaerő bevonzásában és megtartásában, a legalább 10 főt foglalkoztató munkáltatók számára.

2-9 főt foglalkoztató kisvállalkozásoknak a Medicover Business Start egészségügyi csomagunkat ajánljuk, melyre webshopunkon kényelmesen, online tudnak a gondoskodó, dolgozói lojalitást növelni kívánó kisvállalatok szerződést kötni. A szerződéskötéshez kérjük kattintson ide!

Válasszon a Vállalati egészségbiztosítási csomagok közül!

Medicover Egészségbiztosítás

Kis- , közép- és nagyvállalatok számára is ideális megoldás!

Kollégáink várják megkeresését!

Egészségbiztosítás vagy menedzserszűrés?

A Medicover csoportos egészségbiztosításnak számos előnye van a menedzserszűréssel szemben.

Menedzserszűrés Egészségbiztosítás
(White csomag)
Évente egyszeri állapotfelmérés előre megszabott szűrősorral (ez egyéni specialitásoktól független) Évente egyszeri állapotfelmérés – egyénre szabottan összeállított laborvizsgálati szűrősor (az egyéni specialitásokat figyelembe véve: életkor, nem, családi öröklődő betegségek, egyéni panaszok)
Egészségügyi juttatás, amely összevont jövedelemként adózik Az egészségbiztosítás más munkáltatói juttatásokhoz képest kedvezményesebben, egyes meghatározott juttatásként adózik
Ez egy leletkonzultációs lehetőség – nincs lehetőség az után követésre, kontrollvizsgálatok elvégzésére Korlátlan járóbeteg ellátás,
Fejlett diagnosztikai vizsgálatok (MR, CT)
Komplex laborvizsgálatok
Ambuláns műtétek

Egészségbiztosítás a Medicovernél

Kis- , közép- és nagyvállalatok számára is ideális megoldás!

Egészségbiztosítás a Medicovernél

Szemléletváltás a munkavállalói és egyéni egészségfejlesztésben

Az egyre idősödő és ráadásul egészségproblémákkal küzdő társadalom egyre nagyobb gazdasági kihívás elé állítja a magyarországi munkáltatókat. Már nemcsak a toborzás, de a munkaerő megtartása is komoly gazdasági tényező. Mindennél fontosabb lett a munkavállalói jóllét kialakítása, a bevált foglalkoztatottak megtartása, egészségük megőrzése, hiszen hosszú távon ez az üzleti siker egyik legfontosabb eszköze. Az egészséges és elkötelezett munkavállaló már önmagában versenyelőny. Hatékonyabb, eredményesebb, odafigyel önmagára és környezetére, értékeli, ha a munkaadó az egészségmegőrzést is prioritásként kezeli.

Ma Magyarországon a vállalatok szűk köre mondhatja el magáról, hogy átgondolt és kidolgozott vállalati egészségstratégiával rendelkezik. Tapasztalataink szerint sok esetben – csak rövid távon motiváló-  juttatásokra többet költenek a cégek, mint a munkavállalóik egészségének megőrzésére.

Beszélgetést kezdeményezünk a vállalati döntéshozókkal, esettanulmányokkal támasztjuk alá a szemléletváltás felsőbb szintekről érkező fontosságát, bevált módszereket, megoldásokat kínálva ezzel a vállalatoknak.

Alaphelyzetben az olyan kérdésekre keressük a válaszokat, mint:

 • Miért üzleti stratégiai kérdés a munkavállalóink egészsége?
 • Mi alkotja egy cég egészségstratégiáját? Mit mutatnak a számok? – Egészség és ROI (Return on Investment)
 • Mit tehetnek a nagyvállalatok és milyen megoldásaink vannak a kis- és középvállalatok számára?
 • A mindennapi stressz mint rizikófaktor. Hogyan hat a stressz a betegségek kialkulására?
 • Milyen eszközökkel érhetjük el, hogy munkavállalóink egészségesek maradjanak, miközben a munkavégzés hatékonysága folyamatosan az elvártaknak megfelelően alakul ?

Célunk, hogy ezen változtassunk és a vállalati vezetőkkel együtt gondolkodva megtaláljuk az adott cég számára a legoptimálisabb megoldást.

Amennyiben munkavállalóik részére szeretnének vállalati egészségcsomagot adni kérjük vegyék fel velünk a kapcsolatot.

Miért előnyös a kollégák egészségének biztosítása?

Egy dolgozó betegség miatti kiesése számos többletköltséget von maga után, különösen, ha ez az időszak elhúzódik. A betegszabadság első 15 napján járó adó és járulékköteles távolléti díj, a helyettesítésre szánt túlórák díja, hosszabb távollét esetén új kolléga munkába állításának költsége, munkabére és járulékai mind a munkáltatót terhelik. Ez a magyar bruttó átlagbérre vetítve évente átlagosan több mint 110.000 forint többlet kiadást jelent a munkáltatónak, munkavállalónként.

A Magyar Nemzeti Bank jelentése is a nemzetgazdaság versenyhátrányaként említi a táppénzes napok magas számát, Ausztriához viszonyítva ez a szám ugyanis kétszer akkora.

A betegség miatti távollét azonban jelentősen rövidíthető, ha elérhető, minőségi ellátást és rendszeres szűrővizsgálati lehetőséget biztosítunk munkavállalóinknak.

Vegyünk egy gyakorlati példát

Termelésben a munkafolyamat szempontjából kulcspozícióban dolgozó munkavállalónk egyre gyakrabban panaszkodik zsibbadásra a karjában, ami már nehezíti a munkavégzését is. Először csak éjszakánként tapasztalta, így minden alkalommal megjelent a műszakban, mostanában azonban több alkalommal is félbe kellett szakítsa a munkavégzést a zsibbadás miatt.

Ha a munkavállaló nem rendelkezik egészségbiztosítással

Úgy dönt, hogy utána jár a panasz okának, ezért elmegy a háziorvoshoz, mivel nem tudja, mi okozhatja a panaszt. Ezzel sok esetben akár egy napra is kiesik a munkából.  A háziorvostól kap beutalót kardiológiára, és ortopédiára is, ahol pár nap múlva, illetve két héttel később kell megjelennie. A kardiológiai kivizsgálás szintén elvesz egy napot, majd a következő vizitig betegszabadságot vesz ki.

A következő héten felkeresi az ortopédiai szakrendelést is, ahol a vizsgálatot követően felmerül az alagút-szindróma gyanúja. Ez további kivizsgálást igényel, amire csak két hét múlva kap időpontot. Ezalatt, hogy ne veszítsen munkabéréből, bejár dolgozni, de csak csökkent formában tudja ellátni feladatát.

A következő vizsgálatot követően kiderül, hogy alagút-szindróma okozza a panaszt, ami műtéti beavatkozást igényel. A műtétet újabb két hét elteltével tudják elvégezni, ami előtt részt kell vennie a kötelező műtétet megelőző vizsgálatokon, a műtétet követően a teljes felépülés pedig 1-1,5 hét lábadozással jár.

A munkavállaló így legalább 25 munkanapot távol van, és a diagnózis felállításán át a teljes gyógyulásig több, mint 10 hét telik el, ami alatt meg kell oldani helyettesítését.

Medicover vállalati egészségbiztosítás esetén

A Medicover vállalati egészségbiztosítása által kínált komplex egészségügyi szolgáltatás lehetővé teszi, hogy ez az időszak lényegesen lerövidüljön, hiszen telefonos ügyfélszolgálatunkon a panaszok alapján kollégáink a megfelelő szakrendelésre irányítják a beteget, ahova a hívással egy időben, pár munkanapon belül tudunk időpontot biztosítani.

Ezt követően a diagnózis felállításához szükséges képalkotó, valamint laborvizsgálatokra, illetve kontroll vizsgálatokra szintén pár munkanapon belül sor kerülhet. Ezzel a diagnózis felállításának ideje lényegesen lerövidül, akár 2-3 héten belül megkezdhető a kezelés és a munkavállaló a 6. héten gyógyultan visszatérhet a munkába.

Milyen egyéb előnyökkel jár az egészségbiztosítás a munkáltató számára?

A munkavállalók távolléti idejének rövidülése mellett számos további előnyt is nyújt a munkáltatók számára a vállalati egészségbiztosítás:

 • Az egészségbiztosítás más munkáltatói juttatásokhoz képest kedvezményesebb adózású béren kívüli juttatás
 • A munkavállalók azokat a juttatásokat értékelik, amelyek valódi értéket képviselnek, hozzájárulnak saját és családjuk jóllétéhez. Ezek a juttatások növelik a dolgozói lojalitást.
 • A munkavállalók elkötelezettsége mérsékli a fluktuációt, ezáltal csökken a toborzás, kiválasztás és betanítás költsége is
 • Az egészséges, motivált munkaerő tudásával növeli a vállalat versenyképességét, ami javítja a vállalat munkaerő piaci pozícióját

Egészségbiztosítás a Medicovernél

Vállalatok számára ideális megoldás!

Medicover Egészségbiztosítás előnyei

Milyen előnyöket nyújtanak a Medicover egészségbiztosítási csomagjai a munkavállaló számára?

Egészségbiztosítási csomagjaink számos előnyt nyújtanak a munkavállalók számára is:

 • Nem kell időt fordítani magán orvosi rendelések felkutatására, telefonos ügyfélszolgálatunkon keresztül már az első hívás alkalmával adunk időpontot szakrendelésre, vagy vizsgálatra
 • Az időpontfoglaló rendszernek köszönhetően könnyen tervezhetőek a vizsgálatok
 • Nincs várólista
 • A csomagban foglalt vizsgálatoknak nincs további költsége
 • Gyors és egyszerű hozzáférést biztosít magas színvonalú egészségügyi ellátáshoz
 • Az egészségbiztosítás kiterjeszthető a családtagokra is, így ők is ugyanabban az ellátásban részesülhetnek

Mit kell tudni a Medicover szolgáltatás finanszírozó vállalati egészségbiztosításáról?

 • Különböző csomagokat kínálunk, a vállalatok igényeire szabva, a dolgozói állományra vetített fix éves díj mellett
 • Csoportos egészségbiztosítási szerződés esetén nincs kockázat elbírálás
 • Széles körű magán egészségügyi szakellátást biztosítunk országszerte, a választott biztosítási csomag által fedezett szakágakra
 • A biztosítási csomagtól függően éves prevenciós vizsgálatok és személyre szabott kezelések is igényelhetők
 • A Medicover telefonos Ügyfélszolgálatán keresztül munkanapokon kényelmesen foglalhatnak időpontot biztosított ügyfeleink
 • 24-órás telefonos egészségügyi tanácsadást nyújtunk biztosított ügyfeleink részére, bármilyen felmerülő egészségügyi probléma esetén
Vállalati egészségbiztosítás -Medicover

Ajánlatkérés

Töltse ki az alábbi ajánlatkérőt, és mi felvesszük Önnel a kapcsolatot!

Felhívjuk figyelmét, hogy minimum 10 fős csoportos egészségbiztosítási kérésre tudunk ajánlatot küldeni.

2-9 főt foglalkoztató kisvállalkozások számára a Medicover Business Start egészségügyi csomagunkat ajánljuk, melyre webshopunkon kényelmesen, online tudnak a gondoskodó, dolgozói lojalitást növelni kívánó kisvállalatok szerződést kötni. A szerződéskötéshez kérjük kattintson ide!

Egészségbiztosítási csomagok

Spring Vanilla Egészségbiztosítási Csomag

 • Alapellátás, primer járóbeteg-ellátás
 • Standard laborvizsgálatok és diagnosztika
 • A csomag által fedezett szolgáltatások korlátlan számban vehetők igénybe a Medicover országos hálózatában

Spring White Egészségbiztosítási Csomag

 • Alapellátás, széles körű járóbeteg-ellátás
 • Laborvizsgálatok és diagnosztika
 • A csomag által fedezett szolgáltatások korlátlan számban vehetők igénybe a Medicover országos hálózatában

Spring Blue Egészségbiztosítási Csomag

 • Alapellátás, széles körű járóbeteg-ellátás,
 • Laborvizsgálatok és diagnosztika,
 • Ambuláns műtétek
 • Gyógytorna és gyógymasszázs, egynapos sebészet, pszichiátriai szakorvosi vizsgálatok.
 • A csomag által fedezett szolgáltatások korlátlan számban vehetők igénybe a Medicover országos hálózatában

Spring Gold Egészségbiztosítási Csomag

 • Alapellátás, széles körű járóbeteg-ellátás
 • Laborvizsgálatok és diagnosztika
 • Ambuláns műtétek
 • Kórházi fekvőbeteg-ellátás a Medicover Magánkórházban
 • A csomag által fedezett szolgáltatások korlátlan számban vehetők igénybe a Medicover országos hálózatában

Kiegészítő biztosítási csomagok

Kórház Plusz Kiegészítő Csomag

Egészségbiztosítási csomagjainkat kiegészítő Kórház Plusz csomagunk emelt szintű kórházi ellátást nyújt a Medicover Kórházban:

A csomag csak valamelyik vállalati egészségbiztosítási csomagunkkal együtt vehető igénybe, a biztosítottak teljes köre számára.

Emergency Kiegészítő Csomag

A Medicover Emergency kiegészítő egészségbiztosítási csomagokon keresztül Budapesten, illetve Pest megyében több mint 30 településen biztosítunk magas szintű sürgősségi mentőellátást, amelyet biztosított Vállalati Ügyfeleink három különböző biztosítási csomag formájában vehetnek igénybe.

Mentési helyzetben végig képzett és a sürgősségi betegellátásban tapasztalt egészségügyi személyzet (mentőtiszt, mentőtechnikus) foglalkozik a beteggel és állapotának megfigyelésével. Az ellátására új, komplex felszereltségű, modern mentőgépjárművek állnak rendelkezésünkre.

A szolgáltatás csak vállalati egészségbiztosítási csomag mellé igényelhető.